BHC21 trainer01

Découvrez le potentiel des technologies d'apprentissage innovantes et proposez des formations personnalisées à vos formateurs.

Avec le projet BHC21, les partenaires explorent comment les technologies d'apprentissage innovantes (réalité virtuelle, réalité augmentée, webinaires...) peuvent être intégrées au mieux dans les programmes de formation technique pour les rendre plus accessibles aux profils peu qualifiés.

Sur cette page, vous serez initié à différentes technologies d'apprentissage et découvrirez leur potentiel pour les programmes de formation.

Contactez nous
Screen Shot 2021 11 16 at 10 09 00

LA RÉALITÉ VIRTUELLE (RV)

QUOI?

La réalité virtuelle (RV) est un environnement tridimensionnel généré par ordinateur que l'on peut explorer et avec lequel on peut interagir par le biais de différents sens.

Pour en savoir plus sur la RV en tant que technologie d'apprentissage, cliquez ici ou regardez la vidéo.

BHC21 webinar thumbnail

Webinar

WAT?

Een webinar is een workshop of presentatie die via internet in real time wordt gegeven. Een webinar is vergelijkbaar met een lezing waarbij een keynote spreker voor een zaal met geïnteresseerde deelnemers presenteert.

Ontdek hier meer over de webinar als leertechnologie of bekijk de video.

BHC21 Serious Gaming

Games

WAT?

Een game of een "serious game" is een manier om spelend te leren. Games worden steeds meer ingezet als leermiddel in bedrijven met als doel om vaardigheden aan te leren of in te oefenen.

Ontdek hier meer over games als leertechnologie of bekijk de video.

BHC21 Augmented Reality

Augmented Reality

WAT?

Augmented reality voegt een laagje digitale informatie toe aan de fysieke wereld. Je kan dit ervaren met behulp van smartphones en tablets, slimme brillen of digitale projecties.

Ontdek meer over about augmented reality als leertechnologie of bekijk de video.

BHC21 Instructional Video

Instructievideo

WAT?

Een instructievideo is een video die een proces demonstreert, kennis overdraagt, een concept uitlegt, of iemand laat zien hoe je iets moet doen.

Lees meer over de instructievideo als leertechnologie of bekijk de video.

BHC21 Virtual Classroom

Virtueel klaslokaal

WAT?

Een virtueel klaslokaal is een digitale leeromgeving die trainers en cursisten in staat stelt om in real time online met elkaar in contact te komen. In sommige gevallen is een groep cursisten aanwezig in een fysiek klaslokaal terwijl andere deelnemers virtueel deelnemen aan de training. In dit geval spreken we van hybride klassen.

Lees hier meer over de virtuele klaslokalen als leertechnologieof bekijk de video.

Interactieve video

Interactieve video

WAT

Een interactieve video is een video waarin interactieve elementen worden toegevoegd. Zo kunnen gebruikers klikken, slepen, scrollen... om met de inhoud te interageren.

Lees hier meer over de interactieve video als leertechnologie of bekijk dit filmpje.

BHC21 Online Courses

Online courses

WAT

Online cursussen zijn asynchrone cursussen die via het internet worden gegeven. Ze bestaan uit verschillende leermodules die op eigen tempo en in willekeurige volgorde kunnen doorlopen worden. Met een online cursus heeft men volledig controle over zijn leerproces.

Lees hier meer over de online cursussen als leertechnologie of bekijk de video.

Mixed reality

Mixed Reality

WAT

Net zoals Virtual Reality kan je via Mixed Reality interactie hebben met de digitale omgeving om je heen, maar zullen deze digitale objecten net zoals in Augmented Reality worden weergegeven in de echte realiteit die wij waarnemen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een hologram.

Lees hier meer over de mixed reality als leertechnologie of bekijk de video.

Afbeelding2

Online social learning platform

WAT

Een online social learning platform is ontworpen om leerinhouden te organiseren, beheren en aan te bieden aan cursisten. Dit is een goede manier om snel informatie te wisselen en om overal en op elk moment samen te werken met andere cursisten.

Lees hier meer over online social learning platforms of bekijk de video.

Afbeelding Social robots

Social robots

WAT

Een social robot is een systeem met kunstmatige intelligentie dat ontwikkeld is voor interactie met mensen en andere robots. Leren met een sociale robot kan worden gebruikt voor eenvoudige gesproken interacties. De robot stelt bijvoorbeeld een meerkeuzevraag, luistert naar het gesproken antwoord, geeft daarop feedback en past zijn begeleiding aan. Met dergelijke robots kunnen cursisten op een leuke en interactieve manier nieuwe dingen leren.

Lees hier meer over social robots of bekijk de video.

Thumbnail podcast

Podcasts

WAT

Podcasts zijn (gratis) audiobestanden die je kunt downloaden of beluisteren via het internet. Ze zijn een geweldige manier om je werknemers waardevolle informatie aan te leren of hen bewust te maken van belangrijke zaken.

Lees hier meer over podcasts of bekijk de video.